Belépés

Regisztrálás

0
Kosár
üres
Nincsenek tételek a kosarában.


PRE-BOOST Elektrolit paszta lovaknak 80ml


Szűrő

Legnépszerűbbek

Fogyasztói ár: 9990 Ft
PRE-BOOST Elektrolit paszta lovaknak 80ml Lovaknak palaMOUNTAINS
9990.00034 HUF

Elektrolit paszta lovaknak - 80ml

Folyékony multivitamin- és elektrolit pótló a lovak felkészítéséhez és regenerálódásához versenyzés és szállítás során.

A lovaknak öt fő elektrolitra van szükségük, nevezetesen: nátrium, klorid, kálium, magnézium és kalcium. Mindegyik fontos szerepet játszik a szervezetben, mert az elektrolitokra szinte minden testi funkcióhoz szükség van, ideértve a folyadékszabályozást és egyensúlyt, az emésztést, a ló sav-bázis (pH) állapotát és az olyan létfontosságú neurológiai funkciókat, mint az izomösszehúzódás. A nátrium, a klorid és a kálium a három legfontosabb elem,de ezek közül gyakran a nátriumot tekintik a fő elektrolitnak, ami a szomjúság elsődleges szabályozója. Ha a nátrium kloriddal egyesül, az eredmény nátrium-klorid, közismert nevén konyhasó.

Az elektrolitok a vizelettel és a széklettel, valamint az izzadsággal távoznak a szervezetből . A lovak izzadságot termelnek (akár 10-15 litert óránként), hogy lehűtsék a testet edzés közben, és ez az izzadság különböző mennyiségben tartalmazza az öt fő elektrolitot. Különösen a klorid és a nátrium veszteség lehet jelentős, ezt követi a kálium, majd a kalcium és a magnézium. Intenzív edzés és terhelés során bekövetkező elektrolitveszteséget pótolni kell a gyors regenerálódás, valamint a ló egészségének és hidratáltságának megőrzése érdekében.

A palaMOUNTAINS Equine PreBoost-ot úgy tervezték, hogy jól felszívódó és szállítható tápanyagforrást biztosítson a B-vitaminok (B1, B2, B6, B12, biotin, niacin, kalcium-pantotenát, folsav), antioxidánsok, sók, valamint az edzés, versenyzés és a szállítás során izzadás által elvesztett testfolyadék szintjének pótlásához. A sűrű Omega 3 & 6 zsírsav bázisú energiakészítmény vízben és zsírban (A, D, E) oldódó vitaminokat, elektrolitokat (kálium, magnézium, kalcium, foszfor, klorid), valamint kreatint tartalmaz és 99,5%-os felszívódási arányt biztosít, közvetlenül a ló emésztőrendszerén keresztül.

Melyek a fő összetevők és mi a hatásuk?

aranypipa Magnézium

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetben, melynek akár 60%-a a csontvázban található. Több mint 300 enzimreakcióban vesz részt, beleértve a sejtenergia előállítását és a genetikai információ dekódolását. A kalciummal együtt részt vesz az idegátvitelben és az izomösszehúzódásban. A magnézium segít megvédeni a gyulladástól és a szabadgyökök okozta károktól. Az izomzaton belül a kalcium és a magnézium antagonisztikusan működik, a kalcium izomösszehúzódást, a magnézium pedig relaxációt okoz. Ha nincs elég magnézium, az izmok görcsbe rándulhatnak.

A magnéziumhiány legtöbb jele az ideg- vagy izomműködés károsodásához kapcsolódik. Ennek lehetséges tünetei a következők:

 • Idegesség, izgatottság, szorongás, ingerlékenység
 • Izomremegés, görcsök, rándulások, fájdalom
 • Ellenállás a gyakorlatokkal szemben,dekoncentráltság
aranypipa Kalcium

A kalcium fontos szerkezeti ásvány. A szervezetben lévő kalcium 99%-a a csontokban és a fogakban található, a fennmaradó 1% a lágy szövetekben és a testnedvekben. A kalcium számos testi folyamatban vesz részt, például az izomműködésben, a véralvadásban és az enzimaktivitásban.

aranypipa Foszfor

A foszfornak számos funkciója van a ló szervezetében, mind szerkezetileg, mind molekuláris szinten. A foszfor segít szabályozni az izomösszehúzódást, fenntartja a sejtek integritását, optimalizálja az energiaátalakításhoz szükséges glükózfelhasználást, valamin biztosítja a csontok szerkezetét és szilárdságát.

aranypipa C vitamin

A C-vitamin legfontosabb funkciója a kollagénképzésben való részvétel. A kollagén létfontosságú az egészséges bőr, ízületek és szövetek számára. Vízben oldódó antioxidánsként a C-vitamin segíthet a ló egészségének megőrzésében. Ha az antioxidánsok nem állnak rendelkezésre, a szabad gyökök felhalmozódhatnak a szervezetben, ami a sejtek és szövetek károsodásához vezet. A C vitamin az antitest képződés serkentésével segíti az immunrendszer működését. ( Az antitestek olyan fehérjék, amelyek a behatoló kórokozók, például baktériumok és vírusok leküzdéséhez szükségesek). Ez a vitamin elősegíti a vas és a réz felszívódását; szabályozhatja a kalcium, egyes aminosavak és bizonyos zsírok anyagcseréjét. Annak ellenére, hogy a ló képes C-vitamint előállítani a szervezetében, számos ok vezethet a kiürüléséhez. Befolyásoló tényezők közé tartoznak a rendszeresen előforduló stresszhelyzetek, ( mint például a verseny és a teljesítmény miatti stressz), a szállítás okozta stressz és a környezeti változások. A sebészeti beavatkozások, betegség, fertőzések szintén csökkentik a C-vitamin szintet.

aranypipa Klorid

A klorid a nátrium partnere a sóban, a nátrium-kloridban. A vér és az extracelluláris folyadékok kloridtartalma kulcsszerepet játszik a sav-bázis egyensúlyban. A klorid gyomorsavként, sósavként választódik ki. A sejteken található kloridcsatornák („pórusok”) számos reakcióban vesznek részt, amelyek magukban foglalják a sejtek normál pH-értékének, folyadéktérfogatának és elektromos vezetőképességének fenntartását. A klorid fontos szerepet játszik a vér megfelelő elektromos egyensúlyának megőrzésében is.

aranypipa Nátrium

A nátrium szerepet játszik a központi idegrendszer működésében, amely magában foglalja az idegimpulzusok átvitelét és számos anyag (pl. glükóz) szállítását a sejtmembránokon. Ezenkívül fontos elektrolit, amely részt vesz a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának fenntartásában és az ozmotikus nyomás szabályozásában.

aranypipa Kálium

A kálium-kloridot általában elektrolit-kiegészítőkhöz adják a káliumszint pótlására edzés után. Ez az ásványi anyag fontos az ideg- és izomműködéshez, valamint az ionegyensúly fenntartásához.

aranypipa Kreatin 

A kreatin egy természetes aminosav, amely a májban és a vesében szintetizálódik, majd a vázizomzatba kerül, és ott raktározódik. Energiaforrásként működik az izomsejtekben, elősegíti az izomteljesítményt és csökkenti a fáradtságot intenzív edzés során. A versenyzés és az aktív munka nagymértékben támaszkodik a „tárolt energia” gyors forgalmára a kiemelkedő teljesítmény elérése érdekében. Ez a tárolt energia két formában létezik: kreatin-foszfát és ATP. Mindkét molekula illékony foszfát kötései miatt képes energiát juttatni az izmokhoz, hogy fenntartsa a maximális izomösszehúzódást. A kreatinnal történő kiegészítés növeli a vázizomzatban tárolt kreatin-foszfát szintjét, és ez az ATP jobb és gyorsabb cseréjét eredményezi a verseny során.

aranypipa Szelén:

A szelén egy nyomelem, amelyet csak kis mennyiségben kell beiktatni a lovak étrendjébe. Fontos szerepet játszik a sejtek integritásának fenntartásában, a növekedésben, a szaporodásban és az immunválaszban, valamint elengedhetetlen az E-vitamin megfelelő metabolizmusához. A szelénhiány hatása nagyon alattomos lehet. Az olyan tünetek, mint például gyenge immunrendszer, a korai öregedés jelei és az általános rossz egészségi állapot fokozatosan alakulnak ki, és a tulajdonosok gyakran nem veszik ezeket észre időben. 

Az intenzív testmozgásról ismert, hogy oxidatív stresszt vált ki, ami szabad gyökök termelődéséhez vezet. A szabad gyökök károsíthatják a sejtmembránokat és szövetkárosodást okozhatnak az izmokban és a tüdőben, két olyan szervben, amelyektől a sportlovak nagymértékben függnek. Ha a szervezet nem rendelkezik megfelelő mennyiségű antioxidánssal (mint például szelénhiány esetén), akkor a sejtmembránok sérülnek,ez pedig az optimálistól elmaradó és késleltetett felépülést eredményez a megerőltető edzést követően. 

 aranypipa A Vitamin:

Az A-vitamin (transz-retinol) fontos antioxidáns, alapvető tápanyag, mely nélkülözhetetlen a normál látáshoz (éjszakai és színlátás), az immunrendszer működéséhez, a génműködéshez, a termékenységhez, a magzat fejlődéséhez, a normál csontanyagcseréhez és a vörösvérsejt termeléshez. Segít megőrizni a nyálkahártyák,a hámszövetek és a pata egészségét.

Az A-vitamin hiány jelei lehetnek az éjszakai vakság, a túlzott könnyezés, a szaruhártya és a bőr hiperkeratinizációja (keményedése), étvágytalanság, emelkedett agy-gerincvelői folyadéknyomás, görcsök, reprodukciós elégtelenség, valamint a plazma és a máj A-vitamin-koncentrációjának csökkenése.

aranypipa D Vitamin  

A D-vitamin valójában egy hormon, és a megfelelő napfény hatására elegendő termelődik a bőrben. Hiánya jelentősen csökkenti a kalcium és foszfor felszívódását a szervezetben. A D-vitamin a kalcium szabályozása révén elősegíti a csontváz mineralizációját, hiánya pedig osteomalaciát (csontlágyulás) okoz. Míg a kalciumszabályozás funkciója közismert, a D-vitamin valójában számos szövet normál működésében vesz részt. A csontok egészségén túl a D-vitaminnak szerepe van a sejtnövekedésben és a szövetek differenciálódásában is. A D-vitamin receptorokat a szervezet minden sejttípusában megtalálták, hangsúlyozva a szervezet fiziológiájában betöltött sokkal szélesebb körű szerepét.

aranypipa E Vitamin

Az E-vitamin önmagában nem vitamin, inkább nyolc vegyületből álló csoport – négy tokoferol és négy tokotrienol –, amelyek zsírban oldódnak. Az E-vitamin számos funkcióban szerepet játszik a szervezetben, de elsősorban erős antioxidánsként ismert, ami azt jelenti, hogy megköti és korlátozza a szabad gyökök által okozott károkat. Az E-vitamin hiánya több oxidatív károsodást jelenthet a szervezet sejtjeiben, beleértve az izmokat, az idegeket és az immunsejteket is. Egy aktív ló esetében az oxidatív sérülés külső jele lehet az izomfájdalom és az edzés utáni, vártnál lassabb felépülés. Így, amikor a ló terhelése megnő, az antioxidánsok, köztük az E-vitamin iránti igénye is megnő.

A szaporodás során az E-vitamin-pótlás pozitívan befolyásolhatja a tenyészkancák termékenységét. Ezenkívül az E-vitaminnal táplált kancák fokozott passzív antitest átvitelt mutathatnak a csikók felé. Mivel egy nagyon fiatal csikó betegségekkel szembeni ellenálló képessége teljes mértékben az anyától kapott antitestektől függ, ez a fajta immunrendszer támogatás elengedhetetlen a csikó egészségéhez élete első hónapjaiban.

Ez E vitamin fontos szerepet tölt be a ló testének számos funkciójában, beleértve a szemet, a reproduktív traktust és a neuromuszkuláris rendszert. Az E-vitaminnal kapcsolatos problémák általában a ló ideg- és izomrendszerében nyilvánulnak meg. 

aranypipa Biotin (B7 vitamin, H vitamin)

A biotin, eredeti nevén H-vitamin (a német bőr “Haut” szóból) vagy a B7 egy vízben oldódó B-komplex vitamin, amelyet általában a ló hátsó bél mikroflórája termel. Szükséges a sejtnövekedéshez, a zsírsavak termeléséhez, a zsírok és aminosavak anyagcseréjéhez, továbbá elősegíti és fenntartja az egészséges paták és szőrzet állapotát.  

Mivel a pata növekedése nagyon lassú, a biotint legalább 9-15 hónapig adagolni kell, hogy megállapítható legyen, van-e pozitív hatása. Ha van, akkor valószínű, hogy a lónak egész életen át tartó táplálékkiegészítésre lesz szüksége a jobb pataminőség fenntartása érdekében. A biotinpótlásról szóló tanulmány kimutatta, hogy azoknál a lovaknál, amelyeknél javult a pata minősége, tízből hétnél visszaromlott, miután a biotinpótlást csökkentették vagy abbahagyták. 

aranypipa Niacin

A niacin, más néven B3-vitamin vagy nikotinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely számos életfunkcióban vesz részt. A niacin leginkább arról ismert, hogy fokozza a véráramlást és javítja a keringést, befolyásolja a tápanyagcserét, az emésztést, az idegműködést és a bőr egészségét. 

 aranypipa Omega 3

Az Omega 3 egy esszenciális zsírsav, amelyet a lovak szervezete nem tud előállítani, ezért napi étrendjükbe kell beiktatni ahhoz, hogy valóban egészségesek legyenek.

Az Omega 3 számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, többek között:

 • Javítja a pata minőségét
 • Fényes, egészséges szőrzetet eredményez
 • Az egészséges bőr támogatásával hozzájárul az irritációkkal és allergiákkal szembeni ellenálló képesség kialakításában
 • Segíti az ízületek egészségének megőrzésében
 • Hozzájárul a csontok szilárdságának és sűrűségének fenntartásához
 • Fokozza az immunitást és ellenálló képességet
 • Javítja a szövetek rugalmasságát
 • Bizonyítottan növeli a tenyészkancák termékenységét

Az omega zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet gyulladásos reakcióinak szabályozásában.A gyulladás természetes, és a szervezet első védelmi vonalának tekintik a sérülésekkel, fertőzésekkel és méreganyagokkal szemben. A bajba jutott sejtek vegyi anyagokat bocsátanak ki,ezzel figyelmeztetik az immunrendszert, hogy segítségre van szükség. Ez a reakció szükséges az akut szövetgyógyuláshoz és rehabilitációhoz.

aranypipa B1 Vitamin (Tiamin)

A B1-vitamin, más néven tiamin, fontos a szénhidrátok, fehérjék és zsírok feldolgozásában, valamint szerepet játszik az idegek stimulálásában és átvitelében.Számos tényező befolyásolhatja a ló B-vitamin-szintetizáló képességét, például stressz vagy nagyobb mértékű terhelés (pl. utazás, versenyzés), rostszegény étrend vagy csökkent étvágy. Azoknak a lovaknak, amelyek nem képesek elegendő mennyiségű B1-et szintetizálni, előnyös lehet az étrend kiegészítés. A B1 hiánytünetei közé tartozik a csökkent növekedési sebesség, az étvágytalanság, ami súlycsökkenéshez és idegességhez vezethet.

aranypipa B2 Vitamin (Riboflavin)

A B2-vitamin létfontosságú a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, valamint az idegrendszer működéséhez, természetesen megtalálható a leveles, zöld szénában.

Hiányra utaló jelek: nyelvfekélyek, degeneratív elváltozások a vastagbélben, szemproblémák (például szürkehályog), hibás szénhidrát-anyagcsere, fogínygyulladás, másodlagos vérszegénység az erekben.

aranypipa B6 Vitamin (Piridoxin)

Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, az idegrendszer működéséhez, a vértermeléshez, valamint a fehérje lebontásához és felhalmozódásához.

Hiánytünetek: A gyomor-bélrendszer hibás anyagcseréje, izomtónus és idegkoordináció elvesztése, érdes szőrzet.

aranypipa B12 Vitamin

A B12 vitamin (kobalamin) számos létfontosságú szerepet tölt be. Támogatja a központi idegrendszert (azzal hogy segíti a mielin szintézisét, amely bevonja az idegrostokat, a zsírsavakat és az aminosavakat), részt vesz az energia-anyagcserében, valamint elősegíti a vörösvérsejt-termelést. A B12 nem található meg a növényekben, a hasznos baktériumok szintetizálják a hátsó bélben. A vitamin kiegészítés előnyös lehet az aktívan dolgozó,az istállóban tartott vagy nem megfelelő legelőhöz férő lovak számára.

aranypipa Kalcium Pantotenát (B5 vitamin, pantoténsav)

A pantoténsav (B5-vitamin vagy pantotenát) esszenciális vízben oldódó vitamin, amely szükséges a koenzim-A (CoA) szintéziséhez, valamint a fehérjék, szénhidrátok és zsírok szintetizálásához és metabolizmusához. Hiánya bőrproblémát és súlycsökkenést okozhat.

aranypipa Folsav

A folsav vagy B9-vitamin szerepet játszik a DNS-szintézisben, a fehérje-anyagcserében és a nitrogén-monoxid szintézisében. A nitrogén-monoxid egy egyszerű gáz, amely fontos az inzulin jelátvitelében és a véráramlásban. A folsavhiány általában vékonybél betegség vagy hasnyálmirigy elégtelenség miatt fordul elő, de összefüggésbe hozható bizonyos gyógyszerekkel, nevezetesen a trimetoprimmel, a pirimetaminnal, a metotrexáttal, a Dilantinnal és más görcsoldókkal. A nagy munkaterhelésnek kitett lovak számára különösen ajánlott a folsav pótlás.


 

Etetési útmútató

Fecskendezze be közvetlenül a ló szájába vagy keverje a takarmányhoz.  A legjobb eredmény elérése érdekében használja más palaMOUNTAINS termékekkel együtt (Extreme Equine Plus, Equine ShowOff, Equine Bone &Joint).

Verseny előtt 8-12 órával  40ml  és utána  40 ml.
Teljesítményfokozás érdekében 80ml  a futam minden napján.

 Ne lépje túl a megadott mennyiségeket. Tartsa tisztán az etetőedényeket és mindig biztosítson friss vizet az állat számára. Tárolása 10-25 °C között, közvetlen napsütéstől védve.

 

 Hozzáadott tápanyagok 80 ml olajban (minimum):


Olaj:  50 g
Omega 6:  8.8 g
Omega 3:  4.1 g
A Vitamin:  10500 iu
D Vitamin:  660 iu
E Vitamin:  120 mg
C vitamin:  800 mg
Kreatin:  130 mg
Biotin: 140 µg
Niacin: 28 mg
Folsav: 1 mg
Szelén*: 0.26 mg
Klorid: 2 g
Bruttó Energia: 2000 Kj
B1 Vitamin (Tiamin): 5 mg
B2 Vitamin (Riboflavin): 6 mg
B6 Vitamin (Piridoxin): 3 mg
B12 Vitamin: 60 µg
Kalcium Pantotenát: 30 mg
Nátrium: 1.44 g
Kálium 0.65 g
Kalcium 0.17 g
Magnézium 0.05 g
Glicerin 0.76 g
Foszfor 0.1 g

* Állatorvossal való konzultáció nélkül ne használja egyéb szelén tartalmú termékekkel egyidejűleg!

 Összetevők:


Repceolaj, Mono- és Digliceridek (emulgeálószer),Szárított Sörélesztő, Nátrium-pirofoszfát, C vitamin, E Vitamin, Fokhagyma, Kálim-szorbát(tartósítószer), Kreatin Monohidrát, A vitamin, Niacin, Pantoténsav,Riboflavin, Tiamin, Biotin, B12 Vitamin, D vitamin, Piridoxin-hidroklorid, Folsav, Nátrium-szelenit,Kálium, Kálcium, Magnézium, Glicerin, Foszfor, Klorid.

equinepreboost24

preboost

Elektrolit paszta lovaknak - 80ml

Folyékony multivitamin- és elektrolit pótló a lovak felkészítéséhez és regenerálódásához versenyzés és szállítás során.

A lovaknak öt fő elektrolitra van szükségük, nevezetesen: nátrium, klorid, kálium, magnézium és kalcium. Mindegyik fontos szerepet játszik a szervezetben, mert az elektrolitokra szinte minden testi funkcióhoz szükség van, ideértve a folyadékszabályozást és egyensúlyt, az emésztést, a ló sav-bázis (pH) állapotát és az olyan létfontosságú neurológiai funkciókat, mint az izomösszehúzódás. A nátrium, a klorid és a kálium a három legfontosabb elem,de ezek közül gyakran a nátriumot tekintik a fő elektrolitnak, ami a szomjúság elsődleges szabályozója. Ha a nátrium kloriddal egyesül, az eredmény nátrium-klorid, közismert nevén konyhasó.

Az elektrolitok a vizelettel és a széklettel, valamint az izzadsággal távoznak a szervezetből . A lovak izzadságot termelnek (akár 10-15 litert óránként), hogy lehűtsék a testet edzés közben, és ez az izzadság különböző mennyiségben tartalmazza az öt fő elektrolitot. Különösen a klorid és a nátrium veszteség lehet jelentős, ezt követi a kálium, majd a kalcium és a magnézium. Intenzív edzés és terhelés során bekövetkező elektrolitveszteséget pótolni kell a gyors regenerálódás, valamint a ló egészségének és hidratáltságának megőrzése érdekében.

A palaMOUNTAINS Equine PreBoost-ot úgy tervezték, hogy jól felszívódó és szállítható tápanyagforrást biztosítson a B-vitaminok (B1, B2, B6, B12, biotin, niacin, kalcium-pantotenát, folsav), antioxidánsok, sók, valamint az edzés, versenyzés és a szállítás során izzadás által elvesztett testfolyadék szintjének pótlásához. A sűrű Omega 3 & 6 zsírsav bázisú energiakészítmény vízben és zsírban (A, D, E) oldódó vitaminokat, elektrolitokat (kálium, magnézium, kalcium, foszfor, klorid), valamint kreatint tartalmaz és 99,5%-os felszívódási arányt biztosít, közvetlenül a ló emésztőrendszerén keresztül.

Melyek a fő összetevők és mi a hatásuk?

aranypipa Magnézium

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetben, melynek akár 60%-a a csontvázban található. Több mint 300 enzimreakcióban vesz részt, beleértve a sejtenergia előállítását és a genetikai információ dekódolását. A kalciummal együtt részt vesz az idegátvitelben és az izomösszehúzódásban. A magnézium segít megvédeni a gyulladástól és a szabadgyökök okozta károktól. Az izomzaton belül a kalcium és a magnézium antagonisztikusan működik, a kalcium izomösszehúzódást, a magnézium pedig relaxációt okoz. Ha nincs elég magnézium, az izmok görcsbe rándulhatnak.

A magnéziumhiány legtöbb jele az ideg- vagy izomműködés károsodásához kapcsolódik. Ennek lehetséges tünetei a következők:

 • Idegesség, izgatottság, szorongás, ingerlékenység
 • Izomremegés, görcsök, rándulások, fájdalom
 • Ellenállás a gyakorlatokkal szemben,dekoncentráltság
aranypipa Kalcium

A kalcium fontos szerkezeti ásvány. A szervezetben lévő kalcium 99%-a a csontokban és a fogakban található, a fennmaradó 1% a lágy szövetekben és a testnedvekben. A kalcium számos testi folyamatban vesz részt, például az izomműködésben, a véralvadásban és az enzimaktivitásban.

aranypipa Foszfor

A foszfornak számos funkciója van a ló szervezetében, mind szerkezetileg, mind molekuláris szinten. A foszfor segít szabályozni az izomösszehúzódást, fenntartja a sejtek integritását, optimalizálja az energiaátalakításhoz szükséges glükózfelhasználást, valamin biztosítja a csontok szerkezetét és szilárdságát.

aranypipa C vitamin

A C-vitamin legfontosabb funkciója a kollagénképzésben való részvétel. A kollagén létfontosságú az egészséges bőr, ízületek és szövetek számára. Vízben oldódó antioxidánsként a C-vitamin segíthet a ló egészségének megőrzésében. Ha az antioxidánsok nem állnak rendelkezésre, a szabad gyökök felhalmozódhatnak a szervezetben, ami a sejtek és szövetek károsodásához vezet. A C vitamin az antitest képződés serkentésével segíti az immunrendszer működését. ( Az antitestek olyan fehérjék, amelyek a behatoló kórokozók, például baktériumok és vírusok leküzdéséhez szükségesek). Ez a vitamin elősegíti a vas és a réz felszívódását; szabályozhatja a kalcium, egyes aminosavak és bizonyos zsírok anyagcseréjét. Annak ellenére, hogy a ló képes C-vitamint előállítani a szervezetében, számos ok vezethet a kiürüléséhez. Befolyásoló tényezők közé tartoznak a rendszeresen előforduló stresszhelyzetek, ( mint például a verseny és a teljesítmény miatti stressz), a szállítás okozta stressz és a környezeti változások. A sebészeti beavatkozások, betegség, fertőzések szintén csökkentik a C-vitamin szintet.

aranypipa Klorid

A klorid a nátrium partnere a sóban, a nátrium-kloridban. A vér és az extracelluláris folyadékok kloridtartalma kulcsszerepet játszik a sav-bázis egyensúlyban. A klorid gyomorsavként, sósavként választódik ki. A sejteken található kloridcsatornák („pórusok”) számos reakcióban vesznek részt, amelyek magukban foglalják a sejtek normál pH-értékének, folyadéktérfogatának és elektromos vezetőképességének fenntartását. A klorid fontos szerepet játszik a vér megfelelő elektromos egyensúlyának megőrzésében is.

aranypipa Nátrium

A nátrium szerepet játszik a központi idegrendszer működésében, amely magában foglalja az idegimpulzusok átvitelét és számos anyag (pl. glükóz) szállítását a sejtmembránokon. Ezenkívül fontos elektrolit, amely részt vesz a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának fenntartásában és az ozmotikus nyomás szabályozásában.

aranypipa Kálium

A kálium-kloridot általában elektrolit-kiegészítőkhöz adják a káliumszint pótlására edzés után. Ez az ásványi anyag fontos az ideg- és izomműködéshez, valamint az ionegyensúly fenntartásához.

aranypipa Kreatin 

A kreatin egy természetes aminosav, amely a májban és a vesében szintetizálódik, majd a vázizomzatba kerül, és ott raktározódik. Energiaforrásként működik az izomsejtekben, elősegíti az izomteljesítményt és csökkenti a fáradtságot intenzív edzés során. A versenyzés és az aktív munka nagymértékben támaszkodik a „tárolt energia” gyors forgalmára a kiemelkedő teljesítmény elérése érdekében. Ez a tárolt energia két formában létezik: kreatin-foszfát és ATP. Mindkét molekula illékony foszfát kötései miatt képes energiát juttatni az izmokhoz, hogy fenntartsa a maximális izomösszehúzódást. A kreatinnal történő kiegészítés növeli a vázizomzatban tárolt kreatin-foszfát szintjét, és ez az ATP jobb és gyorsabb cseréjét eredményezi a verseny során.

aranypipa Szelén:

A szelén egy nyomelem, amelyet csak kis mennyiségben kell beiktatni a lovak étrendjébe. Fontos szerepet játszik a sejtek integritásának fenntartásában, a növekedésben, a szaporodásban és az immunválaszban, valamint elengedhetetlen az E-vitamin megfelelő metabolizmusához. A szelénhiány hatása nagyon alattomos lehet. Az olyan tünetek, mint például gyenge immunrendszer, a korai öregedés jelei és az általános rossz egészségi állapot fokozatosan alakulnak ki, és a tulajdonosok gyakran nem veszik ezeket észre időben. 

Az intenzív testmozgásról ismert, hogy oxidatív stresszt vált ki, ami szabad gyökök termelődéséhez vezet. A szabad gyökök károsíthatják a sejtmembránokat és szövetkárosodást okozhatnak az izmokban és a tüdőben, két olyan szervben, amelyektől a sportlovak nagymértékben függnek. Ha a szervezet nem rendelkezik megfelelő mennyiségű antioxidánssal (mint például szelénhiány esetén), akkor a sejtmembránok sérülnek,ez pedig az optimálistól elmaradó és késleltetett felépülést eredményez a megerőltető edzést követően. 

 aranypipa A Vitamin:

Az A-vitamin (transz-retinol) fontos antioxidáns, alapvető tápanyag, mely nélkülözhetetlen a normál látáshoz (éjszakai és színlátás), az immunrendszer működéséhez, a génműködéshez, a termékenységhez, a magzat fejlődéséhez, a normál csontanyagcseréhez és a vörösvérsejt termeléshez. Segít megőrizni a nyálkahártyák,a hámszövetek és a pata egészségét.

Az A-vitamin hiány jelei lehetnek az éjszakai vakság, a túlzott könnyezés, a szaruhártya és a bőr hiperkeratinizációja (keményedése), étvágytalanság, emelkedett agy-gerincvelői folyadéknyomás, görcsök, reprodukciós elégtelenség, valamint a plazma és a máj A-vitamin-koncentrációjának csökkenése.

aranypipa D Vitamin  

A D-vitamin valójában egy hormon, és a megfelelő napfény hatására elegendő termelődik a bőrben. Hiánya jelentősen csökkenti a kalcium és foszfor felszívódását a szervezetben. A D-vitamin a kalcium szabályozása révén elősegíti a csontváz mineralizációját, hiánya pedig osteomalaciát (csontlágyulás) okoz. Míg a kalciumszabályozás funkciója közismert, a D-vitamin valójában számos szövet normál működésében vesz részt. A csontok egészségén túl a D-vitaminnak szerepe van a sejtnövekedésben és a szövetek differenciálódásában is. A D-vitamin receptorokat a szervezet minden sejttípusában megtalálták, hangsúlyozva a szervezet fiziológiájában betöltött sokkal szélesebb körű szerepét.

aranypipa E Vitamin

Az E-vitamin önmagában nem vitamin, inkább nyolc vegyületből álló csoport – négy tokoferol és négy tokotrienol –, amelyek zsírban oldódnak. Az E-vitamin számos funkcióban szerepet játszik a szervezetben, de elsősorban erős antioxidánsként ismert, ami azt jelenti, hogy megköti és korlátozza a szabad gyökök által okozott károkat. Az E-vitamin hiánya több oxidatív károsodást jelenthet a szervezet sejtjeiben, beleértve az izmokat, az idegeket és az immunsejteket is. Egy aktív ló esetében az oxidatív sérülés külső jele lehet az izomfájdalom és az edzés utáni, vártnál lassabb felépülés. Így, amikor a ló terhelése megnő, az antioxidánsok, köztük az E-vitamin iránti igénye is megnő.

A szaporodás során az E-vitamin-pótlás pozitívan befolyásolhatja a tenyészkancák termékenységét. Ezenkívül az E-vitaminnal táplált kancák fokozott passzív antitest átvitelt mutathatnak a csikók felé. Mivel egy nagyon fiatal csikó betegségekkel szembeni ellenálló képessége teljes mértékben az anyától kapott antitestektől függ, ez a fajta immunrendszer támogatás elengedhetetlen a csikó egészségéhez élete első hónapjaiban.

Ez E vitamin fontos szerepet tölt be a ló testének számos funkciójában, beleértve a szemet, a reproduktív traktust és a neuromuszkuláris rendszert. Az E-vitaminnal kapcsolatos problémák általában a ló ideg- és izomrendszerében nyilvánulnak meg. 

aranypipa Biotin (B7 vitamin, H vitamin)

A biotin, eredeti nevén H-vitamin (a német bőr “Haut” szóból) vagy a B7 egy vízben oldódó B-komplex vitamin, amelyet általában a ló hátsó bél mikroflórája termel. Szükséges a sejtnövekedéshez, a zsírsavak termeléséhez, a zsírok és aminosavak anyagcseréjéhez, továbbá elősegíti és fenntartja az egészséges paták és szőrzet állapotát.  

Mivel a pata növekedése nagyon lassú, a biotint legalább 9-15 hónapig adagolni kell, hogy megállapítható legyen, van-e pozitív hatása. Ha van, akkor valószínű, hogy a lónak egész életen át tartó táplálékkiegészítésre lesz szüksége a jobb pataminőség fenntartása érdekében. A biotinpótlásról szóló tanulmány kimutatta, hogy azoknál a lovaknál, amelyeknél javult a pata minősége, tízből hétnél visszaromlott, miután a biotinpótlást csökkentették vagy abbahagyták. 

aranypipa Niacin

A niacin, más néven B3-vitamin vagy nikotinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely számos életfunkcióban vesz részt. A niacin leginkább arról ismert, hogy fokozza a véráramlást és javítja a keringést, befolyásolja a tápanyagcserét, az emésztést, az idegműködést és a bőr egészségét. 

 aranypipa Omega 3

Az Omega 3 egy esszenciális zsírsav, amelyet a lovak szervezete nem tud előállítani, ezért napi étrendjükbe kell beiktatni ahhoz, hogy valóban egészségesek legyenek.

Az Omega 3 számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, többek között:

 • Javítja a pata minőségét
 • Fényes, egészséges szőrzetet eredményez
 • Az egészséges bőr támogatásával hozzájárul az irritációkkal és allergiákkal szembeni ellenálló képesség kialakításában
 • Segíti az ízületek egészségének megőrzésében
 • Hozzájárul a csontok szilárdságának és sűrűségének fenntartásához
 • Fokozza az immunitást és ellenálló képességet
 • Javítja a szövetek rugalmasságát
 • Bizonyítottan növeli a tenyészkancák termékenységét

Az omega zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet gyulladásos reakcióinak szabályozásában.A gyulladás természetes, és a szervezet első védelmi vonalának tekintik a sérülésekkel, fertőzésekkel és méreganyagokkal szemben. A bajba jutott sejtek vegyi anyagokat bocsátanak ki,ezzel figyelmeztetik az immunrendszert, hogy segítségre van szükség. Ez a reakció szükséges az akut szövetgyógyuláshoz és rehabilitációhoz.

aranypipa B1 Vitamin (Tiamin)

A B1-vitamin, más néven tiamin, fontos a szénhidrátok, fehérjék és zsírok feldolgozásában, valamint szerepet játszik az idegek stimulálásában és átvitelében.Számos tényező befolyásolhatja a ló B-vitamin-szintetizáló képességét, például stressz vagy nagyobb mértékű terhelés (pl. utazás, versenyzés), rostszegény étrend vagy csökkent étvágy. Azoknak a lovaknak, amelyek nem képesek elegendő mennyiségű B1-et szintetizálni, előnyös lehet az étrend kiegészítés. A B1 hiánytünetei közé tartozik a csökkent növekedési sebesség, az étvágytalanság, ami súlycsökkenéshez és idegességhez vezethet.

aranypipa B2 Vitamin (Riboflavin)

A B2-vitamin létfontosságú a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, valamint az idegrendszer működéséhez, természetesen megtalálható a leveles, zöld szénában.

Hiányra utaló jelek: nyelvfekélyek, degeneratív elváltozások a vastagbélben, szemproblémák (például szürkehályog), hibás szénhidrát-anyagcsere, fogínygyulladás, másodlagos vérszegénység az erekben.

aranypipa B6 Vitamin (Piridoxin)

Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, az idegrendszer működéséhez, a vértermeléshez, valamint a fehérje lebontásához és felhalmozódásához.

Hiánytünetek: A gyomor-bélrendszer hibás anyagcseréje, izomtónus és idegkoordináció elvesztése, érdes szőrzet.

aranypipa B12 Vitamin

A B12 vitamin (kobalamin) számos létfontosságú szerepet tölt be. Támogatja a központi idegrendszert (azzal hogy segíti a mielin szintézisét, amely bevonja az idegrostokat, a zsírsavakat és az aminosavakat), részt vesz az energia-anyagcserében, valamint elősegíti a vörösvérsejt-termelést. A B12 nem található meg a növényekben, a hasznos baktériumok szintetizálják a hátsó bélben. A vitamin kiegészítés előnyös lehet az aktívan dolgozó,az istállóban tartott vagy nem megfelelő legelőhöz férő lovak számára.

aranypipa Kalcium Pantotenát (B5 vitamin, pantoténsav)

A pantoténsav (B5-vitamin vagy pantotenát) esszenciális vízben oldódó vitamin, amely szükséges a koenzim-A (CoA) szintéziséhez, valamint a fehérjék, szénhidrátok és zsírok szintetizálásához és metabolizmusához. Hiánya bőrproblémát és súlycsökkenést okozhat.

aranypipa Folsav

A folsav vagy B9-vitamin szerepet játszik a DNS-szintézisben, a fehérje-anyagcserében és a nitrogén-monoxid szintézisében. A nitrogén-monoxid egy egyszerű gáz, amely fontos az inzulin jelátvitelében és a véráramlásban. A folsavhiány általában vékonybél betegség vagy hasnyálmirigy elégtelenség miatt fordul elő, de összefüggésbe hozható bizonyos gyógyszerekkel, nevezetesen a trimetoprimmel, a pirimetaminnal, a metotrexáttal, a Dilantinnal és más görcsoldókkal. A nagy munkaterhelésnek kitett lovak számára különösen ajánlott a folsav pótlás.


 

Etetési útmútató

Fecskendezze be közvetlenül a ló szájába vagy keverje a takarmányhoz.  A legjobb eredmény elérése érdekében használja más palaMOUNTAINS termékekkel együtt (Extreme Equine Plus, Equine ShowOff, Equine Bone &Joint).

Verseny előtt 8-12 órával  40ml  és utána  40 ml.
Teljesítményfokozás érdekében 80ml  a futam minden napján.

 Ne lépje túl a megadott mennyiségeket. Tartsa tisztán az etetőedényeket és mindig biztosítson friss vizet az állat számára. Tárolása 10-25 °C között, közvetlen napsütéstől védve.

 

 Hozzáadott tápanyagok 80 ml olajban (minimum):


Olaj:  50 g
Omega 6:  8.8 g
Omega 3:  4.1 g
A Vitamin:  10500 iu
D Vitamin:  660 iu
E Vitamin:  120 mg
C vitamin:  800 mg
Kreatin:  130 mg
Biotin: 140 µg
Niacin: 28 mg
Folsav: 1 mg
Szelén*: 0.26 mg
Klorid: 2 g
Bruttó Energia: 2000 Kj
B1 Vitamin (Tiamin): 5 mg
B2 Vitamin (Riboflavin): 6 mg
B6 Vitamin (Piridoxin): 3 mg
B12 Vitamin: 60 µg
Kalcium Pantotenát: 30 mg
Nátrium: 1.44 g
Kálium 0.65 g
Kalcium 0.17 g
Magnézium 0.05 g
Glicerin 0.76 g
Foszfor 0.1 g

* Állatorvossal való konzultáció nélkül ne használja egyéb szelén tartalmú termékekkel egyidejűleg!

 Összetevők:


Repceolaj, Mono- és Digliceridek (emulgeálószer),Szárított Sörélesztő, Nátrium-pirofoszfát, C vitamin, E Vitamin, Fokhagyma, Kálim-szorbát(tartósítószer), Kreatin Monohidrát, A vitamin, Niacin, Pantoténsav,Riboflavin, Tiamin, Biotin, B12 Vitamin, D vitamin, Piridoxin-hidroklorid, Folsav, Nátrium-szelenit,Kálium, Kálcium, Magnézium, Glicerin, Foszfor, Klorid.

Fogyasztói ár: 9990 Ft
PRE-BOOST Elektrolit paszta lovaknak 80ml Lovaknak palaMOUNTAINS
9990.00034 HUF

Elektrolit paszta lovaknak - 80ml

Folyékony multivitamin- és elektrolit pótló a lovak felkészítéséhez és regenerálódásához versenyzés és szállítás során.

A lovaknak öt fő elektrolitra van szükségük, nevezetesen: nátrium, klorid, kálium, magnézium és kalcium. Mindegyik fontos szerepet játszik a szervezetben, mert az elektrolitokra szinte minden testi funkcióhoz szükség van, ideértve a folyadékszabályozást és egyensúlyt, az emésztést, a ló sav-bázis (pH) állapotát és az olyan létfontosságú neurológiai funkciókat, mint az izomösszehúzódás. A nátrium, a klorid és a kálium a három legfontosabb elem,de ezek közül gyakran a nátriumot tekintik a fő elektrolitnak, ami a szomjúság elsődleges szabályozója. Ha a nátrium kloriddal egyesül, az eredmény nátrium-klorid, közismert nevén konyhasó.

Az elektrolitok a vizelettel és a széklettel, valamint az izzadsággal távoznak a szervezetből . A lovak izzadságot termelnek (akár 10-15 litert óránként), hogy lehűtsék a testet edzés közben, és ez az izzadság különböző mennyiségben tartalmazza az öt fő elektrolitot. Különösen a klorid és a nátrium veszteség lehet jelentős, ezt követi a kálium, majd a kalcium és a magnézium. Intenzív edzés és terhelés során bekövetkező elektrolitveszteséget pótolni kell a gyors regenerálódás, valamint a ló egészségének és hidratáltságának megőrzése érdekében.

A palaMOUNTAINS Equine PreBoost-ot úgy tervezték, hogy jól felszívódó és szállítható tápanyagforrást biztosítson a B-vitaminok (B1, B2, B6, B12, biotin, niacin, kalcium-pantotenát, folsav), antioxidánsok, sók, valamint az edzés, versenyzés és a szállítás során izzadás által elvesztett testfolyadék szintjének pótlásához. A sűrű Omega 3 & 6 zsírsav bázisú energiakészítmény vízben és zsírban (A, D, E) oldódó vitaminokat, elektrolitokat (kálium, magnézium, kalcium, foszfor, klorid), valamint kreatint tartalmaz és 99,5%-os felszívódási arányt biztosít, közvetlenül a ló emésztőrendszerén keresztül.

Melyek a fő összetevők és mi a hatásuk?

aranypipa Magnézium

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag a szervezetben, melynek akár 60%-a a csontvázban található. Több mint 300 enzimreakcióban vesz részt, beleértve a sejtenergia előállítását és a genetikai információ dekódolását. A kalciummal együtt részt vesz az idegátvitelben és az izomösszehúzódásban. A magnézium segít megvédeni a gyulladástól és a szabadgyökök okozta károktól. Az izomzaton belül a kalcium és a magnézium antagonisztikusan működik, a kalcium izomösszehúzódást, a magnézium pedig relaxációt okoz. Ha nincs elég magnézium, az izmok görcsbe rándulhatnak.

A magnéziumhiány legtöbb jele az ideg- vagy izomműködés károsodásához kapcsolódik. Ennek lehetséges tünetei a következők:

 • Idegesség, izgatottság, szorongás, ingerlékenység
 • Izomremegés, görcsök, rándulások, fájdalom
 • Ellenállás a gyakorlatokkal szemben,dekoncentráltság
aranypipa Kalcium

A kalcium fontos szerkezeti ásvány. A szervezetben lévő kalcium 99%-a a csontokban és a fogakban található, a fennmaradó 1% a lágy szövetekben és a testnedvekben. A kalcium számos testi folyamatban vesz részt, például az izomműködésben, a véralvadásban és az enzimaktivitásban.

aranypipa Foszfor

A foszfornak számos funkciója van a ló szervezetében, mind szerkezetileg, mind molekuláris szinten. A foszfor segít szabályozni az izomösszehúzódást, fenntartja a sejtek integritását, optimalizálja az energiaátalakításhoz szükséges glükózfelhasználást, valamin biztosítja a csontok szerkezetét és szilárdságát.

aranypipa C vitamin

A C-vitamin legfontosabb funkciója a kollagénképzésben való részvétel. A kollagén létfontosságú az egészséges bőr, ízületek és szövetek számára. Vízben oldódó antioxidánsként a C-vitamin segíthet a ló egészségének megőrzésében. Ha az antioxidánsok nem állnak rendelkezésre, a szabad gyökök felhalmozódhatnak a szervezetben, ami a sejtek és szövetek károsodásához vezet. A C vitamin az antitest képződés serkentésével segíti az immunrendszer működését. ( Az antitestek olyan fehérjék, amelyek a behatoló kórokozók, például baktériumok és vírusok leküzdéséhez szükségesek). Ez a vitamin elősegíti a vas és a réz felszívódását; szabályozhatja a kalcium, egyes aminosavak és bizonyos zsírok anyagcseréjét. Annak ellenére, hogy a ló képes C-vitamint előállítani a szervezetében, számos ok vezethet a kiürüléséhez. Befolyásoló tényezők közé tartoznak a rendszeresen előforduló stresszhelyzetek, ( mint például a verseny és a teljesítmény miatti stressz), a szállítás okozta stressz és a környezeti változások. A sebészeti beavatkozások, betegség, fertőzések szintén csökkentik a C-vitamin szintet.

aranypipa Klorid

A klorid a nátrium partnere a sóban, a nátrium-kloridban. A vér és az extracelluláris folyadékok kloridtartalma kulcsszerepet játszik a sav-bázis egyensúlyban. A klorid gyomorsavként, sósavként választódik ki. A sejteken található kloridcsatornák („pórusok”) számos reakcióban vesznek részt, amelyek magukban foglalják a sejtek normál pH-értékének, folyadéktérfogatának és elektromos vezetőképességének fenntartását. A klorid fontos szerepet játszik a vér megfelelő elektromos egyensúlyának megőrzésében is.

aranypipa Nátrium

A nátrium szerepet játszik a központi idegrendszer működésében, amely magában foglalja az idegimpulzusok átvitelét és számos anyag (pl. glükóz) szállítását a sejtmembránokon. Ezenkívül fontos elektrolit, amely részt vesz a testfolyadékok sav-bázis egyensúlyának fenntartásában és az ozmotikus nyomás szabályozásában.

aranypipa Kálium

A kálium-kloridot általában elektrolit-kiegészítőkhöz adják a káliumszint pótlására edzés után. Ez az ásványi anyag fontos az ideg- és izomműködéshez, valamint az ionegyensúly fenntartásához.

aranypipa Kreatin 

A kreatin egy természetes aminosav, amely a májban és a vesében szintetizálódik, majd a vázizomzatba kerül, és ott raktározódik. Energiaforrásként működik az izomsejtekben, elősegíti az izomteljesítményt és csökkenti a fáradtságot intenzív edzés során. A versenyzés és az aktív munka nagymértékben támaszkodik a „tárolt energia” gyors forgalmára a kiemelkedő teljesítmény elérése érdekében. Ez a tárolt energia két formában létezik: kreatin-foszfát és ATP. Mindkét molekula illékony foszfát kötései miatt képes energiát juttatni az izmokhoz, hogy fenntartsa a maximális izomösszehúzódást. A kreatinnal történő kiegészítés növeli a vázizomzatban tárolt kreatin-foszfát szintjét, és ez az ATP jobb és gyorsabb cseréjét eredményezi a verseny során.

aranypipa Szelén:

A szelén egy nyomelem, amelyet csak kis mennyiségben kell beiktatni a lovak étrendjébe. Fontos szerepet játszik a sejtek integritásának fenntartásában, a növekedésben, a szaporodásban és az immunválaszban, valamint elengedhetetlen az E-vitamin megfelelő metabolizmusához. A szelénhiány hatása nagyon alattomos lehet. Az olyan tünetek, mint például gyenge immunrendszer, a korai öregedés jelei és az általános rossz egészségi állapot fokozatosan alakulnak ki, és a tulajdonosok gyakran nem veszik ezeket észre időben. 

Az intenzív testmozgásról ismert, hogy oxidatív stresszt vált ki, ami szabad gyökök termelődéséhez vezet. A szabad gyökök károsíthatják a sejtmembránokat és szövetkárosodást okozhatnak az izmokban és a tüdőben, két olyan szervben, amelyektől a sportlovak nagymértékben függnek. Ha a szervezet nem rendelkezik megfelelő mennyiségű antioxidánssal (mint például szelénhiány esetén), akkor a sejtmembránok sérülnek,ez pedig az optimálistól elmaradó és késleltetett felépülést eredményez a megerőltető edzést követően. 

 aranypipa A Vitamin:

Az A-vitamin (transz-retinol) fontos antioxidáns, alapvető tápanyag, mely nélkülözhetetlen a normál látáshoz (éjszakai és színlátás), az immunrendszer működéséhez, a génműködéshez, a termékenységhez, a magzat fejlődéséhez, a normál csontanyagcseréhez és a vörösvérsejt termeléshez. Segít megőrizni a nyálkahártyák,a hámszövetek és a pata egészségét.

Az A-vitamin hiány jelei lehetnek az éjszakai vakság, a túlzott könnyezés, a szaruhártya és a bőr hiperkeratinizációja (keményedése), étvágytalanság, emelkedett agy-gerincvelői folyadéknyomás, görcsök, reprodukciós elégtelenség, valamint a plazma és a máj A-vitamin-koncentrációjának csökkenése.

aranypipa D Vitamin  

A D-vitamin valójában egy hormon, és a megfelelő napfény hatására elegendő termelődik a bőrben. Hiánya jelentősen csökkenti a kalcium és foszfor felszívódását a szervezetben. A D-vitamin a kalcium szabályozása révén elősegíti a csontváz mineralizációját, hiánya pedig osteomalaciát (csontlágyulás) okoz. Míg a kalciumszabályozás funkciója közismert, a D-vitamin valójában számos szövet normál működésében vesz részt. A csontok egészségén túl a D-vitaminnak szerepe van a sejtnövekedésben és a szövetek differenciálódásában is. A D-vitamin receptorokat a szervezet minden sejttípusában megtalálták, hangsúlyozva a szervezet fiziológiájában betöltött sokkal szélesebb körű szerepét.

aranypipa E Vitamin

Az E-vitamin önmagában nem vitamin, inkább nyolc vegyületből álló csoport – négy tokoferol és négy tokotrienol –, amelyek zsírban oldódnak. Az E-vitamin számos funkcióban szerepet játszik a szervezetben, de elsősorban erős antioxidánsként ismert, ami azt jelenti, hogy megköti és korlátozza a szabad gyökök által okozott károkat. Az E-vitamin hiánya több oxidatív károsodást jelenthet a szervezet sejtjeiben, beleértve az izmokat, az idegeket és az immunsejteket is. Egy aktív ló esetében az oxidatív sérülés külső jele lehet az izomfájdalom és az edzés utáni, vártnál lassabb felépülés. Így, amikor a ló terhelése megnő, az antioxidánsok, köztük az E-vitamin iránti igénye is megnő.

A szaporodás során az E-vitamin-pótlás pozitívan befolyásolhatja a tenyészkancák termékenységét. Ezenkívül az E-vitaminnal táplált kancák fokozott passzív antitest átvitelt mutathatnak a csikók felé. Mivel egy nagyon fiatal csikó betegségekkel szembeni ellenálló képessége teljes mértékben az anyától kapott antitestektől függ, ez a fajta immunrendszer támogatás elengedhetetlen a csikó egészségéhez élete első hónapjaiban.

Ez E vitamin fontos szerepet tölt be a ló testének számos funkciójában, beleértve a szemet, a reproduktív traktust és a neuromuszkuláris rendszert. Az E-vitaminnal kapcsolatos problémák általában a ló ideg- és izomrendszerében nyilvánulnak meg. 

aranypipa Biotin (B7 vitamin, H vitamin)

A biotin, eredeti nevén H-vitamin (a német bőr “Haut” szóból) vagy a B7 egy vízben oldódó B-komplex vitamin, amelyet általában a ló hátsó bél mikroflórája termel. Szükséges a sejtnövekedéshez, a zsírsavak termeléséhez, a zsírok és aminosavak anyagcseréjéhez, továbbá elősegíti és fenntartja az egészséges paták és szőrzet állapotát.  

Mivel a pata növekedése nagyon lassú, a biotint legalább 9-15 hónapig adagolni kell, hogy megállapítható legyen, van-e pozitív hatása. Ha van, akkor valószínű, hogy a lónak egész életen át tartó táplálékkiegészítésre lesz szüksége a jobb pataminőség fenntartása érdekében. A biotinpótlásról szóló tanulmány kimutatta, hogy azoknál a lovaknál, amelyeknél javult a pata minősége, tízből hétnél visszaromlott, miután a biotinpótlást csökkentették vagy abbahagyták. 

aranypipa Niacin

A niacin, más néven B3-vitamin vagy nikotinsav, egy vízben oldódó vitamin, amely számos életfunkcióban vesz részt. A niacin leginkább arról ismert, hogy fokozza a véráramlást és javítja a keringést, befolyásolja a tápanyagcserét, az emésztést, az idegműködést és a bőr egészségét. 

 aranypipa Omega 3

Az Omega 3 egy esszenciális zsírsav, amelyet a lovak szervezete nem tud előállítani, ezért napi étrendjükbe kell beiktatni ahhoz, hogy valóban egészségesek legyenek.

Az Omega 3 számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, többek között:

 • Javítja a pata minőségét
 • Fényes, egészséges szőrzetet eredményez
 • Az egészséges bőr támogatásával hozzájárul az irritációkkal és allergiákkal szembeni ellenálló képesség kialakításában
 • Segíti az ízületek egészségének megőrzésében
 • Hozzájárul a csontok szilárdságának és sűrűségének fenntartásához
 • Fokozza az immunitást és ellenálló képességet
 • Javítja a szövetek rugalmasságát
 • Bizonyítottan növeli a tenyészkancák termékenységét

Az omega zsírsavak fontos szerepet játszanak a szervezet gyulladásos reakcióinak szabályozásában.A gyulladás természetes, és a szervezet első védelmi vonalának tekintik a sérülésekkel, fertőzésekkel és méreganyagokkal szemben. A bajba jutott sejtek vegyi anyagokat bocsátanak ki,ezzel figyelmeztetik az immunrendszert, hogy segítségre van szükség. Ez a reakció szükséges az akut szövetgyógyuláshoz és rehabilitációhoz.

aranypipa B1 Vitamin (Tiamin)

A B1-vitamin, más néven tiamin, fontos a szénhidrátok, fehérjék és zsírok feldolgozásában, valamint szerepet játszik az idegek stimulálásában és átvitelében.Számos tényező befolyásolhatja a ló B-vitamin-szintetizáló képességét, például stressz vagy nagyobb mértékű terhelés (pl. utazás, versenyzés), rostszegény étrend vagy csökkent étvágy. Azoknak a lovaknak, amelyek nem képesek elegendő mennyiségű B1-et szintetizálni, előnyös lehet az étrend kiegészítés. A B1 hiánytünetei közé tartozik a csökkent növekedési sebesség, az étvágytalanság, ami súlycsökkenéshez és idegességhez vezethet.

aranypipa B2 Vitamin (Riboflavin)

A B2-vitamin létfontosságú a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, valamint az idegrendszer működéséhez, természetesen megtalálható a leveles, zöld szénában.

Hiányra utaló jelek: nyelvfekélyek, degeneratív elváltozások a vastagbélben, szemproblémák (például szürkehályog), hibás szénhidrát-anyagcsere, fogínygyulladás, másodlagos vérszegénység az erekben.

aranypipa B6 Vitamin (Piridoxin)

Nélkülözhetetlen az energiatermeléshez, a fehérje- és szénhidrát anyagcseréhez, az idegrendszer működéséhez, a vértermeléshez, valamint a fehérje lebontásához és felhalmozódásához.

Hiánytünetek: A gyomor-bélrendszer hibás anyagcseréje, izomtónus és idegkoordináció elvesztése, érdes szőrzet.

aranypipa B12 Vitamin

A B12 vitamin (kobalamin) számos létfontosságú szerepet tölt be. Támogatja a központi idegrendszert (azzal hogy segíti a mielin szintézisét, amely bevonja az idegrostokat, a zsírsavakat és az aminosavakat), részt vesz az energia-anyagcserében, valamint elősegíti a vörösvérsejt-termelést. A B12 nem található meg a növényekben, a hasznos baktériumok szintetizálják a hátsó bélben. A vitamin kiegészítés előnyös lehet az aktívan dolgozó,az istállóban tartott vagy nem megfelelő legelőhöz férő lovak számára.

aranypipa Kalcium Pantotenát (B5 vitamin, pantoténsav)

A pantoténsav (B5-vitamin vagy pantotenát) esszenciális vízben oldódó vitamin, amely szükséges a koenzim-A (CoA) szintéziséhez, valamint a fehérjék, szénhidrátok és zsírok szintetizálásához és metabolizmusához. Hiánya bőrproblémát és súlycsökkenést okozhat.

aranypipa Folsav

A folsav vagy B9-vitamin szerepet játszik a DNS-szintézisben, a fehérje-anyagcserében és a nitrogén-monoxid szintézisében. A nitrogén-monoxid egy egyszerű gáz, amely fontos az inzulin jelátvitelében és a véráramlásban. A folsavhiány általában vékonybél betegség vagy hasnyálmirigy elégtelenség miatt fordul elő, de összefüggésbe hozható bizonyos gyógyszerekkel, nevezetesen a trimetoprimmel, a pirimetaminnal, a metotrexáttal, a Dilantinnal és más görcsoldókkal. A nagy munkaterhelésnek kitett lovak számára különösen ajánlott a folsav pótlás.


 

Etetési útmútató

Fecskendezze be közvetlenül a ló szájába vagy keverje a takarmányhoz.  A legjobb eredmény elérése érdekében használja más palaMOUNTAINS termékekkel együtt (Extreme Equine Plus, Equine ShowOff, Equine Bone &Joint).

Verseny előtt 8-12 órával  40ml  és utána  40 ml.
Teljesítményfokozás érdekében 80ml  a futam minden napján.

 Ne lépje túl a megadott mennyiségeket. Tartsa tisztán az etetőedényeket és mindig biztosítson friss vizet az állat számára. Tárolása 10-25 °C között, közvetlen napsütéstől védve.

 

 Hozzáadott tápanyagok 80 ml olajban (minimum):


Olaj:  50 g
Omega 6:  8.8 g
Omega 3:  4.1 g
A Vitamin:  10500 iu
D Vitamin:  660 iu
E Vitamin:  120 mg
C vitamin:  800 mg
Kreatin:  130 mg
Biotin: 140 µg
Niacin: 28 mg
Folsav: 1 mg
Szelén*: 0.26 mg
Klorid: 2 g
Bruttó Energia: 2000 Kj
B1 Vitamin (Tiamin): 5 mg
B2 Vitamin (Riboflavin): 6 mg
B6 Vitamin (Piridoxin): 3 mg
B12 Vitamin: 60 µg
Kalcium Pantotenát: 30 mg
Nátrium: 1.44 g
Kálium 0.65 g
Kalcium 0.17 g
Magnézium 0.05 g
Glicerin 0.76 g
Foszfor 0.1 g

* Állatorvossal való konzultáció nélkül ne használja egyéb szelén tartalmú termékekkel egyidejűleg!

 Összetevők:


Repceolaj, Mono- és Digliceridek (emulgeálószer),Szárított Sörélesztő, Nátrium-pirofoszfát, C vitamin, E Vitamin, Fokhagyma, Kálim-szorbát(tartósítószer), Kreatin Monohidrát, A vitamin, Niacin, Pantoténsav,Riboflavin, Tiamin, Biotin, B12 Vitamin, D vitamin, Piridoxin-hidroklorid, Folsav, Nátrium-szelenit,Kálium, Kálcium, Magnézium, Glicerin, Foszfor, Klorid.

equinepreboost24
 • Cím: 8800 Nagykanizsa, Egry József utca 7.

 • A.sz.: 27483958-2-20

 • Telefon: +36 30 080 45 40

 • Telefonos ügyfélszolgálat: Hétfőtől Péntekig 8-18 óráig  

 • Email: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Információk

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesíthessük a legjobb ajánlatainkról.

Copyrights © animalcenter.hu - Minden jog fenntartva!